Crisis gaat verder: boycots, rellen op training en transfer Messi als zwaard van Damocles

Crisis gaat verder: boycots, rellen op training en transfer Messi als zwaard van Damocles
Foto: © photonews

Het blijft maar aanmodderen bij Barcelona. Wie had gedacht dat de rust zou terugkeren na de voorbije dagen, komt meer dan bedrogen uit. Plots wordt een bekermatch tegen godbetert Elche een match om met argusogen te volgen. De laatste van Luis Enrique?

  • Transferverbod en boycot FIFA
  • TD Kop-van-Jut, maar er is meer ...
  • Messi in onmin met coach
  • Chelsea als uitweg 'onrealistisch'

Het blijft maar onrustig in Catalonië. Om te beginnen bij het begin: er is een transferverbod tot 2016. Zowel deze winter, deze zomer als komende winter kan Barça dus geen transfers doen.

Barça boycot FIFA en ontslaat technisch directeur

En dus moet het het met de huidige kern zien te rooien, inclusief 'floptransfers' als Vermaelen (nog steeds geblesseerd). Hoe reageert Barça? Het boycot de FIFA, Lionel Messi gaat dus niet naar de uitreiking van de Gouden Bal.

In de eigen organisatie ging het dan weer met de botte bijl: Maandag werd technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen en hij kreeg de Kop-van-Jut toegespeeld.

Iedereen dacht dat diens assistent Carlos Puyol sneller dan verwacht (2016) zou overnemen, maar ... die stapte op. Een duidelijk signaal dat er meer aan de hand is, want Puyol is een Barça-icoon.

Messi ongelukkig en in onmin met coach

Rest de vraag of het Messi en Barcelona slecht uitkomt dat ze niet naar da Gouden Bal-uitreiking gaan. De kans dat de Argentijn de Gouden Bal wint is vrij klein en bovendien heeft hij ook problemen bij Blaugrana.

Hij voelt zich al een tijdje minder goed in zijn sas en dat zie je zowel op als naast het veld. Gisteren zou hij op training nog neus-aan-neus gestaan hebben met coach Luis Enrique, totaal on-Messiaans. Het lijkt alsof die coach vanavond voor zijn groot examen staat tegen godbetert Elche in de Copa Del Rey.

Chelsea? "We maken geen enkele kans"

En dus is er een hardnekkig gerucht: Lionel Messi zou naar Chelsea gaan. Dat hij de club uit de Premier League volgde op Instagram was al duidelijk genoeg, hij zou echt wegwillen (zeker als Luis Enrique blijft).

De voorzitter van Barça ontkent staalhard, ook Chelseacoach Mourinho heeft niet veel hoop: "Er is de financial fair-play", laat die optekenen bij de BBC. "We hebben dus geen enkele kans om hem te laten tekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties