Vanhaezebrouck: "Trainers zijn wegwerpartikelen geworden"

Jeroen Evens
| 2 reacties
Vanhaezebrouck: "Trainers zijn wegwerpartikelen geworden"
Foto: © Photonews

Op de persconferentie in de aanloop naar het duel met Moeskroen-Péruwelz heeft Hein Vanhaezebrouck uitgehaald naar de mentaliteit die in ons land bestaat naar trainers toe. Volgens de veldheer van AA Gent hebben we in België te weinig geduld.

Hein Vanhaezebrouck staat niet onmiddellijk bekend om zijn mond te houden als iets hem niet aanstaat, en ook nu niet. Ditmaal gaat de coach van de Buffalo’s van leer tegen de mentaliteit die in ons land heerst ten aanzien van trainers.

“Gemiddeld vijftig procent van de trainers in België wordt ontslagen”, opperde de Kortrijkzaan. “Dat is toch niet meer normaal?!”

We zijn een wegwerpartikel geworden

“In het buitenland zijn clubs een stuk geduldiger hoor. Daar behouden sommige ploegen zelfs hun trainer als ze degraderen naar tweede klasse”, vervolgt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

“Terwijl veel Belgische clubs een kern samenstellen, zo snel mogelijk safe willen zijn, en meteen hun coach buitengooien als het er niet goed uitziet. De trainer moet altijd het gelag betalen.” Volgens Vanhaezebrouck staan veel clubs onder druk van buitenaf. “Vaak worden deze beslissingen gemaakt onder druk van sponsors of bepaalde aandeelhouders.”

In België werden dit seizoen reeds zeven trainers ontslagen uit hun functie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties