KBVB kan Standard niet straffen: "We gaan het reglement wijzigen"

KBVB kan Standard niet straffen: "We gaan het reglement wijzigen"
Foto: © SC

De Pro League en de KBVB getuigden maandagnamiddag samen hun afgrijzen voor de tifo die zondag in Sclessin verscheen. Maar straffen zit er niet meteen in en dat frustreerde Steven Martens duidelijk, maar als CEO van de voetbalbond kon hij zijn mening niet ventileren. Een reglementswijziging komt...

Johan Walckiers in Brussel

"De voetbalbond en de Pro League willen gezamenlijk die tifo van gisteren afkeuren. 'Niet gelukkig' is een zwaar understatement. Dit hoort niet thuis in een stadion en getuigt van een gebrek aan respect", aldus KBVB-CEO Steven Martens.

"Persoonlijk ben ik ongelukkig met wat ik nu ga zeggen: maar de reglementen laten ons niet toe Standard te bestraffen."

Een grens overschreden

"De bestraffing van de supporters is een taak voor de voetbalcel. Maar binnen de KBVB is er een scheiding van machten. Bepalen of er een straf volgt, is een taak voor de bondsprocureur."

"Wij moeten het reglement volgen, maar naar de toekomst toe wil ik daar wel een wijziging in zodat we de volmacht hebben om dit te kunnen bestraffen. Dit mag nooit meer gebeuren. Er is een grens overschreden."

Maar voor het zover is, staat Martens zelf dus machteloos. "Als individu kan ik het veroordelen, maar het brengt frustraties mee, want als CEO van de voetbalbond kan ik niets doen. Het frustreert me dat wij, als organiserende macht, beperkt zijn om op te treden."

KBVB moet wel kunnen optreden

"De bondsprocureur moet nu beslissen, maar eerst moet hij het rapport bestuderen. In de komende dagen (uiterlijk maandag) volgt er meer nieuws. Martens wil die situatie echter niet te lang laten aanslepen. "Ik ga een voorstel formuleren, samen met onze juridische dienst, waarbij er gevallen zijn dat we wel kunnen optreden en bestraffen", besloot Martens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties