"Scoren was vroeger niet eens een specialiteit van Depoitre"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
"Scoren was vroeger niet eens een specialiteit van Depoitre"
Foto: © SC

Na zijn twee goals tegen Westerlo mag Laurent Depoitre fier met de Gouden Stier pronken. De aanvaller - die aan twaalf rozen zit - verbaast vriend en vijand met zijn eigenwijze stijl. Waar stopt de opmars van de Henegouwer?

Ook Bart Bart Van Renterghem, die Depoitre onder zijn hoede had bij Eendracht Aalst in de periode 2009-2012, is onder de indruk. "Doelpunten scoren was vroeger niet eens zijn grootste kwaliteit", opent de oefenmeester bij Voetbalkrant.com.

Een plezier om met hem aan gebreken te werken

"Bij Aalst speelde hij lange tijd op nummer 10. Bij Péruwelz zelfs nog lager op het middenveld", herinnert Van Renterghem zich nog. "Zijn kopspel was bijvoorbeeld niet zo goed als nu. Wel had hij toen al een enorme leergierigheid. Het was een plezier om met hem aan de gebreken te werken. Zo is hij nog rendabeler geworden."

Vooraf werd nochtans gevreesd dat hij de moordende concurrentie bij de Buffalo's niet zou aankunnen. "Hij kan enorm wegen op een defensie. Als je met andere verdedigers uit eerste klasse spreekt, dan is er geen enkele die graag tegen Depoitre speelt. Zelfs zonder dat hij scoort. Hij beweegt en trekt gaten negentig minuten lang."

Hij staat een stuk scherper dan bij Oostende

Zal Depoitre deze vorm ook in PO1 etaleren? "Ik heb er met hem over gesproken. Hij staat een stuk scherper dan bij Oostende", aldus Van Renterghem. "Ik weet dat Hein Vanhaezebrouck er enorm de nadruk op legt dat er geen gram te veel aanhangt."

"Als hij die scherpte kan houden, zal hij ook dat scorend vermogen bewaren. Pas wanneer hij drie kilo zou aandikken zoals in het verleden, moet je beginnen vrezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties