Het parcours van Moses Simon

Lennert Vannooten
| 17 reacties
Het parcours van Moses Simon
Foto: © Photonews

Moses Simon is het nieuwe goudhaantje in de Ghelamco Arena. Met 4 goals en 2 assists in twee wedstrijden, speelde hij zichzelf in de kijker. De 19-jarige spits wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Nigeria. Hoe kwam hij terecht bij AA Gent?

Simon werd geboren op 12 juli 1995 in Jos, Nigeria. De vleugelaanvaller doorliep zijn jeugd bij het plaatselijke GBS Academy van 2003 tot 2013. In de aanloop naar het seizoen van 2013-2014 werd Moses op proef genomen bij Ajax.

Hij werd zelfs gelinkt aan Liverpool en Tottenham in die periode. Uiteindelijk kreeg de Nigeriaan toch geen contract aangeboden door Ajax.

In januari 2014 tekende hij een contract voor het Slowaakse AS Trencin. Hier maakte hij zijn Europese debuut in de Europa League en scoorde een hattrick in de 4-0 overwinning tegen FK Vojvodina.  

Haat-liefdeverhouding met Lokeren

Op 7 januari 2015 haalde AA Gent hem binnen.  Tijdens zijn tweede invalbeurt kreeg hij na 38 seconden al rood in de bekerwedstrijd tegen Lokeren. Drie weken later scoorde Simon  tegen datzelfde Lokeren een hattrick. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties