Reactie Patrick Janssens reageert: "Ambitie niet gerealiseerd"

Robby Morren
Robby Morren
| 45 reacties
Patrick Janssens reageert: "Ambitie niet gerealiseerd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft zijn ambitie niet kunnen waarmaken en moet aan de bak in play-off 2. Een bijzonder grote teleurstelling voor algemeen directeur Patrick Janssens.

Robby Morren in Luik

"Dit is een grote teleurstelling. We hebben play-off 1 niet vadaag in Standard laten liggen. Onze inhaalwedstrijd tegen Oostende was bijvoorbeeld heel belangrijk. We gingen er wel vanuit dat Charleroi het niet zomaar uit handen zou laten glippen."

"We waren er dichtbij, maar we hebben te vaak onnodig punten verloren. Maar we raapten hier en daar ook wel punten met wat geluk. Feit is dat we onze ambitie niet hebben kunnen realiseren."

"We hadden op play-off 1 gerekend", geeft de algemeen directeur toe die zich niet liet verleiden tot grote uitspraken. "Onmiddellijk na de match wanneer de ontgoocheling overheerst is niet het beste moment om uitspraken te doen. Ik ga dan ook nu niet vertellen welke lessen we hieruit trekken."

Financieel is het missen van play-off 1 niet aangenaam

In plaats van 10 grote finales in PO 1 speelt Genk nu play-off 2. "We moeten er alles aan doen om van play-off 2 een succes te maken en trachten om langs die weg Europees voetbal te halen."

Ook financieel scheelt het een slok op de borrel voor de Limburgse club. "Het is een significant verschil qua inkomsten. dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor bepaalde sponsorcontracten. Dit is financieel niet aangenaam, maar de sportieve teleurstelling overheerst natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties