Robby Morren
| 23 reacties

België heeft vlotjes de maat genomen van Cyprus. Onze redactie beoordeelde de prestatie van de Rode Duivels, die zich amuseerden in het Koning Boudewijnstadion.

Thibaut Courtois 7
De doelman kreeg amper werk op te knappen en hoefde zich dan ook niet echt te onderscheiden. Zijn eerste echte tussenkomst konden we pas in de 40e minuut noteren.

Toby Alderweireld 8
Hij werd verdedigend niet echt op de proef gesteld en zorgde voortdurend voor aanvallende impulsen. Zijn voorzetten waren scherp en gevaarlijk.

Nicolas Lombaerts 7

Hij vormde een betrouwbaar centraal duo met Kompany. Lombaerts liet zich op geen fout betrappen en speelde een secure partij.

Vincent Kompany 7
Kort voor het kwartier omspeelde hij zijn tegenstander enig mooi, maar toen hij wat later uitpakte met een mislukt hakje mocht hij zich gelukkig prijzen dat Lombaerts zijn misser herstelde. Verder was er niets aan te merken op zijn prestatie.

Jan Vertonghen 7
Kwam niet zo vaak in het stuk voor. Er valt niets aan te merken op zijn prestatie, maar hij bracht aanvallend niet wat die andere back, Alderweireld, bracht.

Axel Witsel 8
Hij mocht een rij vooruitschuiven met Nainggolan in de rug en kon zich zo offensief  wat meer uitleven. Kort voor de pauze dook hij perfect op voor doel, maar schoof hij de bal op doelman Kissas. Witsel toonde aan Wilmots dat hij graag en goed op deze positie speelt.

Kevin De Bruyne 7
Zocht de combinaties met Hazard. Hij kreeg een enorme kans op pass van Hazard, maar trapte op de benen van doelman Kissas. Zijn hoekschoppen waren niet altijd even succesvol. Hij was de auteur van enkele mooie passes en acties.

Marouane Fellaini 9
Was onklopbaar in de lucht, sterk in de duels en in het samenspel. Hij scoorde twee goals. De eerste na 20 minuten, de bal perfect in het hoekje gelegd. Bij de tweede krulde hij de bal met links knap in de bovenhoek.

Radja Nainggolan 8
Hij bedankte de bondscoach voor het vertrouwen met een hele knappe prestatie. Hij recupereerde heel veel ballen en was in balbezit moeilijk van de bal te zetten.  Hij liep de ruimtes voortdurend dicht en veroverde de bal om zo de assist voor de 5-0 te geven.

Christian Benteke 7
Kon in de aanvangsfase niet echt overtuigen. Toen Hazard de bal perfect voor zijn voet legde, besloot Benteke veel te zwak. Wat later kopte hij wel perfect staalhard de 2-0 binnen. Na zijn goal liet hij mooie dingen zien en speelde hij een goede tweede helft.

Eden Hazard 9
Speelde zijn sterkste partij voor de Rode Duivels. Hij pakte uit met een pak geslaagde dribbels, strooide met voorzetten en slimme passen en kon zich in de eerste helft vrijmaken om gevaarlijk uit te halen. In het tweede bedrijf scoorde hij met een klasse plaatsbal.

Yannick Ferreira-Carrasco 7
Liet op een twintigtal minuten zien dat hij een aanwinst voor de nationale ploeg is.

Dries Mertens 6
Viel 20 minuten voor tijd in en kon zich niet echt in de kijker spelen. Verschillende van zijn passen kwamen niet aan.

Michy Batshuayi 8
Kreeg minder dan een kwartier speeltijd, maar hij scoorde wel na 2 balcontacten zijn eerste goal voor de Rode Duivels. Hij legde de bal prima voorbij doelman Kissas.