KBVB verplicht registratie van 'nieuwe managers'

KBVB verplicht registratie van 'nieuwe managers'
Foto: © Photonews

Vanaf 1 april kan iedereen zich mengen in transfers. De FIFA liet het echter aan de nationale bonden over om de regels te verstrengen en de KBVB liet die kans niet liggen. Vandaag laten ze weten dat iedereen die als 'Tussenpersoon' wil fungeren, zich bij hen moet laten registreren.

"Een Tussenpersoon dient zich vanaf heden te registreren bij de KBVB alvorens zijn Activiteiten als Tussenpersoon te kunnen aanvatten. In een eerste fase kan dit door de nodige documenten te bezorgen via: intermediaries@footbel.com", laat de Bond weten in een communiqué.

Overzicht van de geldstromen

"Nadien wordt een webformulier ter beschikking gesteld, om uiteindelijk tot een volledige integratie in E-kickoff te komen. Deze nieuwe reglementering zal bijdragen tot de transparantie met betrekking tot de geldstromen die in de voetbalwereld omgaan. Hiertoe zal de KBVB onder andere een overzicht publiceren van het totaalbedrag aan vergoedingen die door haar clubs werden betaald aan Tussenpersonen."

"Op 23 april 2015 organiseert de KBVB hieromtrent nog een informatiesessie, waarop alle stakeholders van het Belgisch voetbal van harte welkom zijn", zorgt men voor verduidelijking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties