Dit houd je niet voor mogelijk: wedstrijd van 18 seconden

Tom Stroobants
| 5 reacties
Dit houd je niet voor mogelijk: wedstrijd van 18 seconden
Foto: Photonews

Naar het stadion voor 18 seconden. Nee, ik vergis mij niet. 18 seconden en geen minuten. Dat zullen de Engelse en Noorse fans moeten doen als zij de ontknoping van de EK kwalificatiematch tussen beide landen willen aanschouwen.

Op 4 april speelden de meisjes U19 van Engeland en Noorwegen tegen elkaar in de strijd om een ticket voor het EK. Engeland stond 1-2 achter, wanneer het diep in de extra tijd een strafschop kreeg. Niet twijfelen en binnen: 2-2. Of niet, zo oordeelde de Duitse scheidsrechter Marija Kurtes.

Zij had opgemerkt dat er enkele speelsters te vroeg in het strafschopgebied waren ingelopen.En dus moest de penalty –zo staat in het reglement- opnieuw genomen worden. Of niet, zo oordeelde de Duitse opnieuw. Wel gaf ze een indirecte vrije trap aan de meisjes uit Noorwegen.

Engeland verloor de wedstrijd dus en ging in beroep. Met succes. De UEFA heeft beslist om de elfmeter opnieuw genomen te laten worden. Alles en iedereen moet dus weer in stelling worden gebracht om achttien (!) seconden te spelen.

Oké, de scheidsrechter maakte een enorm grote blunder, maar is dit niet wat absurd? Wat als andere clubs deze case als voorbeeld gaan gebruiken voor andere scheidsrechterlijke dwalingen? Voor de Engelse jongedames is dit zeer goed nieuws, voor de toekomst van het voetbal…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties