Belgische U17 verslaat Griekenland na zwakke eerste helft: "We zijn één groep vrienden en verwijten elkaar niets"

Belgische U17 verslaat Griekenland na zwakke eerste helft: "We zijn één groep vrienden en verwijten elkaar niets"
Foto: © SC

De jonge Duivels van de U17 wonnen gisteren een vriendschappelijke partij tegen Griekenland. In de eerste helft was er weinig doelgevaar, maar na de theepauze verzekerden ze zich met twee goals van de winst. Een welgekomen opsteker in de aanloop naar het EK in Bulgarije.

“Ze waren organiserend sterk”, zegt Jorn Vancamp, maker van het eerste doelpunt. “Een prachtige tegenstander om je voor te bereiden op het EK. Ze waren eerste in hun poule in de kwalificatieronde dus ik ga ervan uit dat ze een goed EK zullen spelen.”

In de eerste helft waren er amper doelkansen. Na de rust was de thuisploeg gevaarlijker en efficiënter. Toch kwamen ze even goed weg. “De eerste helft speelden we goed voetbal. In de tweede helft missen zij een penalty. Als ze daar de 0-1 scoren wordt het een heel andere wedstrijd”, aldus Vancamp. 

“We zijn ons eigen spel blijven spelen en boekten een prachtige 2-0 overwinning.” In de tweede helft stond er een heel andere ploeg op het veld bij de Belgen, letterlijk. “Dat de spelers voor de rust niet wisten te scoren maakt niet uit, we zijn één groep vrienden en gaan elkaar niks verwijten”, besluit de aanvaller.

Vergelijkbaar met nakende opponent

Ook aanvoerder Wout Faes vond de Grieken niet slecht spelen. “Ze stonden goed in positie en we vonden moeilijk een oplossing. We hadden verwacht dat ze in blok gingen spelen. Tegen zulke teams voetballen is een goede oefening voor het EK. Slovenië (een toekomstige tegenstander op het EK, n.v.d.r.) speelt ook op die manier.”

“Ik denk dat we vooral voetbaltechnisch het verschil maakten, zeker in de tweede helft. We hebben getoond dat we ook tegen ploegen die stug verdedigen kunnen scoren”, klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties