Champagne op Sclessin: vrouwen Standard kronen zich tot kampioen na nerveuze overwinning
Champagne op Sclessin: vrouwen Standard kronen zich tot kampioen na nerveuze overwinning
Foto: © SC

Het is dan toch gelukt: de vrouwen van Standard hebben hun titel in de BeNe League beet. Onder goedkeurend oog van flink wat fans konden de Rouchettes aan de champagne op Sclessin. Al was het lange tijd nagelbijten en geen makkelijke zege.

Aernout Van Lindt in Luik

Standard pakte de twee voorbije seizoenen in extremis nog naast de titel in de BeNe League, in het laatste jaar van de grensoverschrijdende competitie wilden de Rouchettes dat niet meer laten gebeuren. En dus moest PSV/FC Eindhoven gewoon voor de bijl op Sclessin.

Jawel, voor de gelegenheid mocht de vrouwen van Standard op het hoofdveld spelen. Een deel van een tribune zat daarbij afgeladen vol, bij momenten was er zelfs een broeiierig sfeertje. 

45 minuten nagelbijten

Van meet af aan was duidelijk dat Standard wilde winnen. En na een kwartier had dat eigenlijk al minstens een veilige voorsprong van 3-0 moeten opleveren, maar door onzorgvuldigheden van Schoenmakers en Wullaert en een sterk keepende Christ op een inzet van Biesmans bleef de brilscore lang op het bord.

De speelsters van Standard waren zichtbaar nerveus en mochten zelfs blij zijn dat de arbitrage een handsbal van Courtois in de grote rechthoek niet zag, de stress leek de benen van de Rouchettes wel hebben doen vollopen.

Yüceil met snelle bevrijding

Hoe gelaten ze in het laatste kwartier voor de koffie speelden, zo gretig kwamen ze er uit na de rust. Na 15 seconden leverde dat de 1-0 op, Yüceil liet Christ helemaal kansloos. 

Halfweg de tweede helft deed ook Tessa Wullaert haar duit in het zakje - meteen ook goed genoeg om topschutter te worden in de BeNe League. En zo mocht de champagne uit de koelkasten van Sclessin, tijd voor een feestje. 'Le Standard est champion', kon de harde kern zich verwarmen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties