'Ik zie Moses Simon over 3 jaar bij Real Madrid of Barcelona spelen'

'Ik zie Moses Simon over 3 jaar bij Real Madrid of Barcelona spelen'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tot enkele maanden geleden was Moses Simon nog een nobele onbekende voor de meeste Belgische voetbalfans. In zijn korte periode bij AA Gent is de 19- jarige Nigeriaanse pocketaanvaller uitgegroeid tot de lieveling van de Buffalo's én de voetbalsensatie in België. Maar wie is hij eigenlijk?

Fan! zocht het uit en brengt dit weekend een reportage van 7 pagina’s lang. Op zoek naar antwoorden trokken ze naar Trencin, een klein stadje in het westen van Slovakije. Hier begon het Europese voetbalavontuur van de Nigeriaan.

Rabiu Ibrahim, een voormalige Nigeriaanse topbelofte die bij Trencin zijn carrière probeert te herlanceren, is onder de indruk van zijn landgenoot. “'Alles bij Moses Simon gaat zo natuurlijk. Hij moet over niets nadenken.”

Ibrahim voorspelt het goudhaantje van Gent een grote toekomst. “Als hij consistentie in zijn prestaties legt en zich laat omringen met de juiste mensen, dan zal ik niet verbaasd zijn als hij over drie, vier jaar bij een grote club speelt, genre Real Madrid en Barcelona.”

Gevoelige jongen

Toch had Simon ook een mindere periode bij Trencin, zo vertelt Robert Rybnicek, de Slovaakse manager van de club. “Zijn eerste maanden hier waren ongelooflijk, maar dan viel zijn niveau terug. Hij ging enkele maanden door een crisis en we hebben toen echt op hem moeten inpraten.”

“Simon is een erg gevoelige jongen. Als er iets gebeurt, dan raakt hem dat persoonlijk. Dat zag je ook na die rode kaart bij zijn debuut voor AA Gent: er liepen meteen tranen over zijn wangen”, aldus Rybnicek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties