Onmondig Arsenal laat belangrijke steek vallen

Tom Stroobants
| 4 reacties
Onmondig Arsenal laat belangrijke steek vallen
Foto: © photonews

Arsenal heeft een grote kans om rechtsreekse deelname aan de Champions League volgend seizoen veilig te stellen, laten liggen. In eigen huis kwam het niet tot scoren en kreeg het in de slotfase het spreekwoordelijke deksel op de neus.

Arsenal kon zich mits een overwinning naast Manchester City op de tweede plaats nestelen. In het eigen Emirates Stadium moest het dan wel Swansea over de knie krijgen.

En dat bleek geen makkelijke opdracht. Arsenal voetbalde wel heel wat kansen bij elkaar, maar ging daar niet efficiënt mee om. Onder meer Sanchez en Walcott misten enkele opgelegde kansen.

Manchester United nog niet uitgeteld

Swansea kwam amper in het stuk voor. Tot het vijf minuten voor tijd eens in de zestien van Arsenal kwam. Gomis kopte een voorzet hard in doel. Ospina leek de bal eerst nog te pakken, maar hij was duidelijk over de lijn geweest. Het slotoffensief bracht geen soelaas meer voor de Gunners.

Arsenal, dat nog een match te goed heeft, blijft zo twee punten voor op Manchester United. De derde plaats betekent rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League. Er zijn nog twee speeldagen te gaan, spanning verzekerd dus.

Genoa blijft vechten voor Europa League

Ook in Italië en Spanje werd vanavond nog een match afgewerkt. In de Serie A nam Genoa thuis makkelijk afstand van Torino. Het won met 5-1 en blijft zich hebben op Europees voetbal. In Spanje ging Getafe 2-0 onderuit op het veld van Rayo Vallecano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties