Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen strijdt weer volop mee voor promotie
Tom Stroobants

Eupen heeft een oververdiende zege geboekt tegen Lommel. Het had veel kansen nodig maar kon uiteindelijk toch dat belangrijke doelpunt scoren. Door het verlies van Lierse ligt alles weer volledig open in de eindronde.

De wedstrijd begon al meteen met een serieuze opdoffer voor Eupen. Nadat afgelopen weekend topschutter Taulemesse geblesseerd uitviel op Oud-Heverlee Leuven, was het nu de beurt aan Curto. De tweede topschutter moest al na vijf minuten naar de kant met een hamstringblessure.

Zonder hun koningskoppel, goed voor 32 doelpunten, was het even zoeken voor de thuisploeg. Lommel speelde gretig, zonder echte dreiging. Het was een kwartier wachten op de eerste echte kans. Lallemand strandde op de voeten van doelman Thoelen. Aan de overkant kraakte Regales zijn schot.

Doelman Thoelen onderscheidt zich

Eupen kwam beter en beter in de wedstrijd en dwong verschillende kansen af. Telkens was Lallemand het eindpunt, maar Thoelen lag even vaak in de weg. Vlak voor de pauze kreeg Lommel nog een goede mogelijkheid via Regales. Van Crombrugge toonde dat ook hij een uitstekende doelman is.

De thuisploeg ging na de rust verder op hetzelfde elan. Thoelen stond pal op afstandsschoten van Bassey en Garcia. In de 65ste minuut brak de ban dan toch. Garcia kwam goed voor zijn man en trapte een voorzet van Kenne hoog in doel: 1-0.

Alles is weer mogelijk

Wanneer Goossens tien minuten later zijn tweede gele kaart kreeg, was de wedstrijd helemaal afgelopen. Eupen kwam nog enkele keren dichtbij een doelpunt, maar Thoelen bleef zich onderscheiden. De Lommelse goalie was zonder twijfel de beste man op het veld bij de bezoekers.

Eupen heeft nu vier punten en nadert door het verlies van Lierse tot op twee punten, OHL telt drie punten meer. Lommel staat eenzaam laatste met nul punten.