SK Grembergen reageert: 'Maatregel is in het voordeel van de kinderen'
De Wit Bram
| 3 reacties
SK Grembergen reageert: 'Maatregel is in het voordeel van de kinderen'
Foto: © SC

De Oost-Vlaamse voetbalclub SK Grembergen kwam deze week in het oog van de storm terecht. De tweedeprovincialer liet de 6-jarige Sietse niet overgaan naar de U8, zoals de rest van zijn leeftijdsgenootjes, omdat hij niet goed genoeg zou zijn.

Toen de ouders om meer uitleg vroegen, kregen ze te horen dat er gepresteerd moet worden. “Als je plezier wil maken, ga je maar bij de Chiro”, citeert een woedende mama Tinneke in HLN de reactie van de club. Ook andere spelertjes maakten al een soortgelijke situatie mee, zo bleek.

Toch blijven ze bij SK Grembergen achter hun jeugdbeleid staan, zo is te lezen op hun site. In een recht van antwoord op wat zij “ongenuanceerde journalistiek” noemen, geven ze nadere toelichting bij hun keuze.

Complimenten

“Dit principe wordt al jaren toegepast en is in het voordeel van de spelertjes”, zo staat er te lezen. “Dit heet voetballen op niveau in plaats van op leeftijd. Voetbalfederatie Vlaanderen heeft ons hierom zelfs al gecomplimenteerd!”

“Sietse is dit seizoen niet verbeterd in het voetballen, in tegenstelling tot al zijn ploegmakkers. Hierdoor komt hij amper aan de bal. Wij weten uit ervaring dat een extra jaartje voor de speler in kwestie veel leuker is en ook zinvol op lange termijn.”

Riooljournalistiek

SK Grembergen is ook erg ontzet over de manier van berichtgeving. “De mama van Sietse vond dit onaanvaardbaar en stuurde 2 maanden later een mail naar de krant. Dat leidde tot een ongenuanceerd artikel zonder de feiten te checken. Pure riooljournalistiek is het.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties