Dankzij haar heeft Lierse de Beker beet: "En ik had nochtans last na een trap op de enkel"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Dankzij haar heeft Lierse de Beker beet: "En ik had nochtans last na een trap op de enkel"
Foto: © photonews

Lierse heeft bij de vrouwen een prijs beet. De Toppers wonnen de Beker van België ten koste van Club Brugge en mochten zo voor het eerst de trofee in de kast zetten. Matchwinnares Justine Vanhaevermaet was echter niet aan haar proefstuk toe.

Door Aernout Van Lindt

“Met Sinaai Girls won ik ooit drie bekers op een rij. Dat gaf toen echt een machtig gevoel. En ook met Anderlecht heb ik er eentje gewonnen, al was ik toen geblesseerd.”

Slotsom: “Dit is al mijn vijfde bekeroverwinning, klopt. Mijn kast staat al goed gevuld met de kleine bekertjes”, kon er een lachje af.

Onbeschrijflijk

“Dit is dan ook een onbeschrijflijk gevoel”, gaat de matchwinnares verder. “Ik kreeg die bal en kon hem uiteindelijk mooi binnentrappen. Het was misschien niet de makkelijkste die ik uiteindelijk scoor, maar ik ben er wel heel blij mee.”

Het zag er daarvoor nochtans even naar uit dat Vanhaevermaet zou moeten gewisseld worden: “Ik kreeg een trap op de enkel en had er last van. Dat maakte het moeilijker voetballen voor me en de coach vroeg of ik er af moest, maar ik wilde doorzetten.”

Een titel? Dat is een andere trofee hé

Temeer Club Brugge voor Vanhaevermaet een zwart beest is. Vorig jaar miste ze in de halve finales tot twee keer toen een elfmeter tegen blauw-zwart. “Maar ik ben nooit bezig geweest met revanche en ik had ook geen strafschoppen in mijn hoofd.”

Naar volgend seizoen toe is de ambitie van Vanhaevermaet duidelijk: “Bekers heb ik er nu vijf gewonnen, maar de titel pakte ik nog nooit. Dat zou dus wel eens leuk zijn, het is ook een andere trofee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties