KV Mechelen-coach wil Europa in: "Dit is een cupmatch voor ons"

De Wit Bram
| 4 reacties
KV Mechelen-coach wil Europa in: "Dit is een cupmatch voor ons"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen speelt zaterdag de terugwedstrijd van de finale van Play-off II tegen Lokeren. Het speelde in Daknam 2-2 gelijk en verwierf zo een goede uitgangspositie. De Servische trainer van de geel-rode traditieclub Aleksandar Jankovic is op zijn hoede.

“Elke wedstrijd is anders. We moeten deze match dan ook starten zonder die heenwedstrijd in het achterhoofd. We gaan vol voor de winst. We zitten in een goede vorm en mijn spelers zijn gemotiveerd om zondag te presteren”, zo vertelde Jankovic op de wekelijkse babbel met de pers.

Niet Achter De Kazerne

De wedstrijd zal niet doorgaan Achter De Kazerne wegens renovatiewerken maar in het stadion van OHL. “Ik vind het spijtig voor onze supporters dat we niet in ons stadion kunnen spelen. Anderzijds zullen we zondag voor een vol stadion spelen, wat het enthousiasme van onze fans aantoont.”

Vooraf werd gezegd dat Lokeren het voordeel heeft al ervaring te hebben met belangrijke matchen. “Dat klopt, Lokeren heeft al vaker met die druk van zo’n cupmatch moeten omgaan, want dat is het voor ons. Toch geloof ik dat we dat kunnen compenseren met ons enthousiasme op het veld.”

Ten slotte kwam Jankovic nog terug op de nationale selecties van zijn team. Zo werd de spelmaker Sofiane Hanni zopas beloond met een allereerste selectie voor het Algerijnse nationale elftal en ook de Bosnische centrale verdediger Edin Cocalic kreeg al een oproepingsbrief.

“Dat is prachtig voor hen. Zeker voor Sofiane, die vorig jaar nog in de Turkse tweede klasse speelde, is dat een mooie beloning voor zijn goede seizoen. Hij verdient dat.” KV Mechelen telt een handvol internationals, zij zullen maar een korte rustperiode hebben. Vertontrust dat de coach niet?

“Nee, helemaal niet. Het klopt dat deze jongens een korte vakantie zullen hebben. Maar ik ben van mening dat zij zoveel voldoening uit die wedstrijden met hun nationale ploeg zullen halen, dat ze hier fris en monter terug zullen staan om de voorbereiding van het volgende seizoen aan te vatten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties