Zo probeert Uruguay munt te slaan uit de crisis bij de FIFA

De Wit Bram
| 5 reacties
Zo probeert Uruguay munt te slaan uit de crisis bij de FIFA
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De MUFP, een associatie die opkomt voor de belangen van Uruguayaanse profvoetballers, zal om de opschorting van de schorsing van Luis Suarez vragen. De Uruguayaan werd door de FIFA geschorst nadat hij op het WK van Brazilië vorig jaar zijn tanden had gezet in de schouder van Giorgio Chiellini.

Suarez werd voor 9 interlands geschorst en mist zo de Copa America, die op 11 juni start en plaatsvindt in Chili. Daar proberen ze in Uruguay nu een mouw aan te passen, en dat naar aanleiding van de arrestaties van verschillende FIFA-officials woensdagochtend.  

“Als Suarez akkoord gaat, zullen wij vragen om de schorsing op te heffen, aangezien deze is uitgesproken door een organisatie die beschuldigd wordt van corruptie. Suarez is hier het slachtoffer van geworden”, zo was er te lezen op het Twitteraccount van MUFP.

Volgens de Uruguayaanse krant El Pais zal MUFP ook een brief schrijven naar de internationale spelersorganisatie FIFPro. Of dat veel zal uitmaken, is hoogst onzeker. Eerder werd de schorsing van de 28-jarige spits al zonder succes aangevochten voor het Hof van Arbitrage voor Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties