Exclusief: verschillende eersteklassers denken aan Verbauwhede

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Exclusief: verschillende eersteklassers denken aan Verbauwhede
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe zou het nog zijn met Glenn Verbauwhede? De doelman verhuisde in 2013 naar Zuid-Afrika, waar hij aan de slag ging bij Mamelodi Sundowns. Nu, twee jaar later, behoort een terugkeer naar de Belgische velden tot de mogelijkheden

Door Timothy Collard

“Ja, ik leef nog”, stelt Verbauwhede ons gerust als we hem aan de lijn krijgen. “Ik voel me hier prima in Zuid-Afrika, maar ik zeg zeker en vast niet ‘neen’ tegen een terugkeer naar de Jupiler Pro League.”

Moeskroen, Kortrijk, STVV én Standard zijn een optie

“Er staan op dit moment meer dan 80 spelers op de loonlijst bij Mamelodi Sundowns en er zou een nieuwe regel doorkomen die dat niet meer toelaat. Als die nieuwe regel er effectief komt, dan is de club bereid om mee te werken aan een transfer.”

Verbauwhede had zelfs al contact met enkele Belgische eersteklassers. Moeskroen, Kortrijk, Sint-Truiden en zelfs Standard zouden kandidaat zijn om hem binnen te halen. “Ik ben zelfs bereid om de helft van mijn loon in te leveren”, voegt Verbauwhede daar nog aan toe.

Vraagprijs: 100.000 à 150.000 euro

Geïnteresseerde ploegen hoeven niet al te diep in de buidel te tasten om de 30-jarige goalie in te lijven. Zijn club Mamelodi Sundowns zou een transferprijs tussen de 100.000 en 150.000 euro in gedachten hebben.

En wat kan Verbauwhede een eersteklasser dan nog bijbrengen? “Ik kan écht nog een meerwaarde zijn voor sommige ploegen. Met alle respect, maar als je ziet dat Bruzzese naar Club Brugge trekt… Dan hoef ik niet onder te doen, hoor.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties