Talenten van morgen: "Het doel is één speler per seizoen laten doorstromen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Talenten van morgen: "Het doel is één speler per seizoen laten doorstromen"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Het jeugdvoetbal scheert dezer dagen hoge toppen in België. Vooral RSC Anderlecht zorgde er met uitstekende prestaties in de UEFA Youth League voor dat de buitenlandse scouts de weg naar de jeugdterreinen vinden. Maar hoe zit het bij de andere clubs? Vandaag gaan we op bezoek bij KV Oostende?

Door Cédric De Volder

KV Oostende is een club met een bloeiende jeugdwerking. Meer zelfs: in het verleden schopten een pak jeugdproducten het tot de A-kern van the Kustboys

"Het is altijd mijn bedoeling geweest om per seizoen toch één speler te laten doorstromen naar het fanionelftal", vertelt Guy Ghysel in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Die ambitie werd tot en met tweede klasse gehaald", geeft de jeugdverantwoordelijke toe. "Maar de Jupiler Pro League is toch een ander verhaal, hé."

Momenteel zijn Yoshi Verbrugge (19) en Bryan Willems (19) de bekendste namen in de kern van Yves Vanderhaeghe. "Het is onze bedoeling om op middellange termijn te werken. Onze jeugdwerking kon de promotie naar het hoogste niveau niet in een vingerknip realiseren."

De Jupiler Pro League is toch een ander verhaal

"En dat is normaal", besluit Ghysel. "Of ik nog enkele aanstormende talenten verwacht? Het is gevaarlijk om namen te noemen. Maar nog één ding: KV Oostende wil ook een sociale rol spelen door op drie niveaus actief te zijn. Ook op gewestelijk niveau worden onze kleuren verdedigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties