Michel Louwagie haalt uit naar Racing Genk: "Waarom geen telefoontje?"

De Wit Bram
| 35 reacties
Michel Louwagie haalt uit naar Racing Genk: "Waarom geen telefoontje?"
Foto: © Photonews

AA Gent is nog steeds op zoek naar een vervanger voor assistent-trainer Peter Balette, die naar Genk is overgestapt. De manier waarop dat gebeurde, zet kwaad bloed bij de landskampioen. Manager Michel Louwagie doet zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

“Er zijn een tiental interessante sollicitaties binnengekomen, voornamelijk van ex-spelers. Daar zullen we ons de komende dagen over buigen”, aldus Louwagie. “Woensdag zullen Hein Vanhaezebrouck en Gunther Schepens terug in Gent zijn, dan praten we met de drie voornaamste kandidaten.”

Louwagie is niet te spreken over de manier waarop Genk gehandeld heeft bij het wegkapen van T2 Balette. “Wij werden door Genk pas gecontacteerd toen het nieuws al naar buiten was gekomen. Dat is een manier van handelen waarmee wij allerminst opgezet zijn”, zo stelt Louwagie scherp.

Simpel telefoontje

“Er was eerder een poging gedaan om assistent-trainer Bernd Thijs bij ons weg te lokken, dat zorgde al voor wrevel. Wij hebben alle begrip voor de redenen van Peter Balette en gunnen hem die overstap, maar Genk had ons tenminste vooraf kunnen contacteren”, zo klinkt het.

Louwagie vindt dat een simpel telefoontje veel had kunnen oplossen. “Patrick Janssens had mij kunnen bellen, voorzitter Herbert Houben had onze voorzitter kunnen bellen, dat had veel opgelost. Ik wil hier geen staatszaak van maken, maar het lag wel op mijn lever.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties