Elftal van de Eeuw: stuk voor stuk toppers bij de Rouches

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 170 reacties
Elftal van de Eeuw: stuk voor stuk toppers bij de Rouches
Foto: © Photonews

Belgische voetballers waren nooit zo hot als nu. De meesten zetten hun eerste voetstappen in de Belgische competitie. Het is dan ook een leuk moment om een originele round-up te maken. We presenteren dagelijks het 'Elftal van de Eeuw' van de clubs die de grootste talenten voortbrachten.

Door Cédric De Volder

Standard is nog steeds één van dé absolute Belgische traditieclubs. De Rouches kenden in de jaren tachtig en negentig dan wel een dipje, maar er prijkt toch maar mooi een kampioenenster (tien landstitels, nvdr.) boven het Luikse logo.

Bovendien brachten de nillies enkele absolute toppers voort op Sclessin. Standard pakte in 2008 de eerste titel in vijfentwintig (!) jaar en besloot in één adem om ook het jaar daarop de gouden plak te veroveren.

Doel: Bolat was in de Vurige Stede wel top

In doel hebben we gekozen voor Sinan Bolat. De smaakmaker van het rode legioen werd enkele seizoenen geleden gezien als één van de grote talenten, maar zijn passages bij FC Porto en Fenerbahçe waren minder succesvol.

Waarom geen Eiji Kawashima of Vedran Runje? Vooral laatstgenoemde ligt in de balans met Bolat, maar de Turkse international heeft bij de meeste fans toch nog steeds een streepje voor.

Verdediging: drie Rode Duivels en een Amerikaan

In de verdediging kiezen we met Laurent Ciman, Daniel Van Buyten en Jelle Van Damme voor drie (voormalige) Rode Duivels. Wie posteren we daarbij? Een echte boom Oguchi Onyewu. Al blijft het vreemd dat de Amerikaan nooit kon doorbreken aan de absolute top.

Middenveld: het gouden trio

Ook het middenveld is vanzelfsprekend om te likkebaarden. Steven Defour, Marouane Fellaini en Axel Witsel – aangevuld met Sergio Conceiçao en Johan Walem - versierden in de Vurige Stede een droomtransfer.

Defour speelt ondertussen voor RSC Anderlecht, terwijl Big Fella één van de kanonnen bij Manchester United is. Axel Witsel is dan weer een sterkhouder van Zenit, maar trekt wellicht richting Turijn.

Aanval: Batsman!

Op (ons) papier staat Michy Batshuayi dan wel alleen in de aanval, maar de spits is dan ook een voorhoede op zichzelf. Hier hadden we ook de keuze uit jongens als Imoh Ezekiel, Dieumerci Mbokani en Igor De Camargo, maar niet iedereen kan in de prijzen vallen.

Batsman scoort namelijk altijd en overal. Bij Olympique Marseille kende Batshuayi een lastige start, maar deed hij toch nog zijn duit in het zakje. Bij de Rode Duivels: één cap, één doelpunt!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties