Wat als... Het EK vandaag al begon? Dan worden de Rode Duivels Europees kampioen!

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Wat als... Het EK vandaag al begon? Dan worden de Rode Duivels Europees kampioen!
Foto: © photonews

Wat als… Het EK 2016 vandaag van start zou gaan, rekening houdend met de huidige stand in EK-kwalificatie? Dat is simpel: dan zouden de Rode Duivels gewoon Europees kampioen worden. Op het populaire videospel FIFA dan toch.

In Frankrijk waren ze serieus onder de indruk van de Rode Duivels na de wedstrijd in Parijs. De toonaangevende Franse sportkrant L’Équipe nam dan maar eens de proef op de som en simuleerde het komende EK via FIFA 15.

Europees kampioen na strafschoppen

Het medium hield rekening met de huidige stand in de EK-kwalificatiecampagne en liet vervolgens de computer het werk doen. En wat bleek: de Rode Duivels winnen het EK door in de finale niemand minder dan Frankrijk te verslaan.

In een spannende finale prikte Kevin De Bruyne vlak voor tijd de 2-2 tegen de touwen, waardoor er verlengingen werden afgedwongen. Uiteindelijk toonde ons land zich koelbloediger in het nemen van strafschoppen en was de Europese titel een feit.

6-1 tegen Portugal, Benteke topschutter

Op weg naar de finale nam België trouwens nog de maat van Roemenië (2-0), in de kwartfinales van Portugal (6-1) en in de halve finales van Engeland (5-3). In de groepsfase eindigden de Duivels eerste met zeven punten, voor Kroatië, Oostenrijk en IJsland. Tot slot ook dit nog: Christian Benteke kroonde zich met acht doelpunten tot topschutter van het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties