Elftal van de Eeuw: Wat een toppers bij KRC Genk!

Robby Morren
Robby Morren
| 93 reacties
Elftal van de Eeuw: Wat een toppers bij KRC Genk!
Foto: © photonews

Belgische voetballers waren nooit zo hot als nu. De meesten zetten hun eerste voetstappen in de Belgische competitie. Het is dan ook een leuk moment om een originele round-up te maken. We presenteren dagelijks het 'elftal van de eeuw' van de clubs die de grootste talenten voortbrachten.

Vandaag is het de beurt aan Racing Genk, een club die deze eeuw uitgroeide tot een topper en heel wat prijzen in de wacht sleepte. Het elftal van de eeuw samenstellen is niet vanzelfsprekend, net omdat voor zowat positie een pak toppers in aanmerking komen.

Zo hebben we uiteindelijk geen plaats in ons elftal voor topspelers als Oulare, Dagano, Hasi en Busuttil. De elf die we tussen de lijnen konden brengen, zijn dan ook absolute top.

In doel kunnen we natuurlijk niet om Thibaut Courtois heen, één van de beste keepers ter wereld die gevormd werd in Limburg. Voor hem kozen we voor Pocognoli en Anele op de backs, Joao Carlos en Erik Matoukou vormen het centrale duo. De flanken worden bezet door Kevin De Bruyne en Mirsad Beslija. 

Als verdedigende middenvelder kiezen we voor Didier Zokora, de Ivoriaan die na Genk het mooie weer maakte bij Tottenham en Sevilla. Josip Skoko speelde 100 wedstrijden voor Genk en meer dan 50 interlands met Australië.

Genk heeft heel wat offensieve weelde gekend met jongens als Vossen, Oulare en Dagano. Onze keuze is echter gevallen op Wesley Sonck en Christian Benteke. Branko Strupar verliet Genk in 1999 en kwam dus niet in aanmerking.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties