Typisch Belgisch: "We zijn die tweede plaats niet waard"

De Wit Bram
| 29 reacties
Typisch Belgisch: "We zijn die tweede plaats niet waard"
Foto: © Photonews

Toen zo'n week geleden de nieuwe FIFA-ranking bekend werd gemaakt, vroegen we ons af wat dat nu eigenlijk betekende. Dus we dachten: waarom vragen we onze lezers niet naar hun mening over de tweede plaats van onze Rode Duivels op de wereldranglijst?

Zo geschiedde en het moet gezegd: ondanks de hype die er momenteel rond onze nationale ploeg heerst, zijn de meeste van onze lezers nuchter. Een grote meerderheid, net geen 60 procent, vindt dat er naast nummer één Duitsland nog andere landen zijn die beter zijn dan onze Duivels.

Als ze effectief "nummer twee" zijn, dan wil ik ze gerust Brazilië, Argentinië, Spanje etc. eens billenkoek zien geven. Daarop wacht ik dus. Niet op Frankrijk of Kroatië.

Ruim 20 procent van de lezers vindt dan weer dat die tweede plek verdiend is. Ondanks het complexe puntensysteem vindt dit deel van ons leespubliek dat de FIFA-ranking een accuraat beeld geeft van de verhoudingen tussen de verschillende landenteams.

Ten slotte vond één op de vijf lezers dat Hazard en co niet hoog genoeg staan en de eerste plek verdienen. Of dat voor meteen zal zijn, is maar de vraag. Met de Copa America die van start gaat in Chili is het zo goed als zeker dat onze Duivels (voorlopig) enkele plaatsen zullen zakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties