Oorlog tussen Gent en Lokeren om assistent-trainer

De Wit Bram
| 53 reacties
Oorlog tussen Gent en Lokeren om assistent-trainer
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren verloor assistent-trainer Rudi Cossey aan landskampioen KAA Gent. De Buffalo's zagen in het 53-jarige boegbeeld van Lokeren de ideale opvolger van Peter Balette, die naar Racing Genk vertrok. De overstap zet echter heel wat kwaad bloed bij de ploeg van voorzitter Roger Lambrecht.

De fans van beide ploegen, van wie de stadions op amper 25 kilometer van elkaar liggen, konden al langer elkaars bloed drinken en nu zit het er ook op bestuursniveau bovenarms op. Gent beweert niks verkeerds gedaan te hebben bij de overstap van Cossey, maar zo ziet Lokeren het niet.

“Vorig weekend kreeg onze voorzitter telefoon van Ivan De Witte”, zo vertelt sportief directeur Willy Reynders aan Het Laatste Nieuws. “Die vroeg of hij mocht praten met Rudi, maar onze voorzitter gaf Gent onder geen beding toestemming om Rudi te benaderen. Maar dat deden ze dus wel.”

De handelswijze van de Buffalo’s zit de sportief directeur van Lokeren duidelijk hoog. “Ze deden er nog een schep bovenop en zeiden tegen Rudi dat ze wél toestemming hadden! Puur machiavellisme en deontologisch een schande”, aldus een razende Reynders.

Cossey, die al 17 jaar lid was van de sportieve staf van Lokeren, zal volgend seizoen de T2 worden van Hein Vanhaezebrouck. Hij benadrukt dat de overgang een sportieve keuze is. “Gent is kampioen en speelt Champions League. Ik verdien deze kans en hoop op begrip.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties