STVV-voorzitter: "Franse belofte-international zal snel bij ons tekenen"

De Wit Bram
| 3 reacties
STVV-voorzitter: "Franse belofte-international zal snel bij ons tekenen"
Foto: © photonews

In een interview met Walfoot praat de voorzitter van kersverse eersteklasser STVV Bart Lammens over de terugkeer naar de hoogste divisie, de toekomstige transfers van de Truienaars en Roland Duchâtelet. Ook aanvoerder Rob Schoofs gaf zijn kijk op zijn toekomst bij de club van zijn hart.

“We kunnen niet wachten”, zo begint de trotse voorzitter. “Zolang we nog geen match in de Jupiler Pro League hebben gespeeld, heb ik nog niet het gevoel dat we opnieuw bij de elite van het Belgische voetbal behoren.”

STVV zal zich moeten versterken wil het zich volgend jaar redden in de hoogste klasse. “We weten wat we nodig hebben. We zijn volop bezig met enkele jongens, maar de meesten hebben tot laat moeten voetballen en zijn nu nog op vakantie”, aldus Lammens.

Rustig in de schaduw van Duchâtelet

Enkele namen misschien? “Ik kan er nog niet veel over zeggen, enkel dat binnenkort middenvelder Jean-Luc Diarra-Dompé zal tekenen. Hij komt over van Valenciennes en is een 19-jarige Franse belofte-international. Hij moet enkel nog de medische testen afleggen en dan is het officieel.”

Hoe zit het nu precies met de rol van Roland Duchâtelet op Stayen? “Ik vind het niet erg dat daarover gepraat wordt. Zo kan ik rustig werken naar volgend seizoen toe”, zo lacht Lammens. “Ik kan mensen niet verhinderen om te denken wat ze willen.”

Op wie de Limburgse club volgend jaar ook kan rekenen, is kapitein Rob Schoofs. “Ik heb enkele aanbiedingen gehad uit eerste klasse, maar STVV is mijn club. Ik speel hier al sinds mijn 9 jaar, ik heb altijd ervan gedroomd om hier te spelen.”

Toch droomt ook de 21-jarige middenvelder van het buitenlandse avontuur. “Ik droom van Spanje en ook de Duitse competitie spreekt me aan. Daar spelen zou ongelooflijk zijn. Maar eerst focus ik me op STVV en hoop ik volgend seizoen een mooie campagne met de club te beleven”, aldus Schoofs.

Nieuwe aanwinst op komst

Yannis Mbombo is op weg naar STVV. Dat meldde zijn zaakwaarnemer Meissa Ndiaye. De 21-jarige Brusselse aanvaller komt over van Standard, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan de Franse tweedeklasser Auxerre. Daar scoorde hij drie keer in acht wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties