Talenten van morgen bij Genk: "We beschikken hier over een vijver aan talent"
De Wit Bram
| 6 reacties
Talenten van morgen bij Genk: "We beschikken hier over een vijver aan talent"
Foto: © photonews

Hoewel de zomerstop amper twee weken ver is, zijn onze eersteklassers al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: KRC Genk.

Dimitri De Condé is sinds enkele maanden de nieuwe technisch directeur van Racing Genk. De Limburgse club heeft met spelers zoals Timothy Castagne (19), Pieter Gerkens (20) en Siebe Schrijvers (18) heel wat jeugdig talent rondlopen dat regelmatig aan spelen toekomt.

Ook volgend seizoen zullen enkele jonge knapen hun opwachting maken bij de A-kern. “Paolino Bertaccini (17) en Bryan Heynen (18) zullen definitief de overstap maken. Ook Dries Wouters (18) zal zeker al de voorbereiding met de A-kern meedoen”, aldus De Condé.

Vinnige buitenspeler en intelligente middenvelder

De 40-jarige Hasselaar stelt met plezier de Genkse goudhaantjes voor. “Bertaccini is een kleine linksbuiten die ook nog bij Standard en Club Brugge heeft gespeeld. Hij is enorm vinnig en doelgericht. In januari dit jaar is hij op Lokeren al eens ingevallen.”

“Heynen is een jongen die erg intelligent is. Ik verwacht dat hij snel stappen zal zetten. Hij is een erg complete verdedigende middenvelder: hij denkt sneller als een ander en heeft slechts paar baltoetsen nodig om het spel te maken. Bovendien is hij ook verdedigend heel sterk.”

Wouters ten slotte is iemand die alle jeugdreeksen hier doorliep. Hij is een linksvoetige centrale verdediger. Hij is erg groot, een imposante kerel. Maar ondanks zijn gestalte is hij, zoals typisch voor onze jeugdopleiding, ook technisch onderlegd”, zo zegt De Condé.

De kersverse TD ziet de vele jonge talenten als een sterkte. “We beschikken hier echt over een vijver aan talent. We zijn momenteel met enkele spelers aan het onderhandelen om hen naar hier te halen, maar we weten dat we altijd kunnen vertrouwen op onze eigen jeugd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties