Elftal van de Eeuw: bij Beerschot liep er heel wat talent rond

Elftal van de Eeuw: bij Beerschot liep er heel wat talent rond
Foto: © photonews

Belgische voetballers waren nooit zo hot als nu. De meesten zetten hun eerste voetstappen in de Belgische competitie. Het is dan ook een leuk moment om een originele round-up te maken. We presenteren dagelijks het 'Elftal van de Eeuw' van de clubs die de grootste talenten voortbrachten.

Door Aernout Van Lindt

Beerschot-Wilrijk is momenteel terug op weg naar de top aan het klimmen en werd al twee jaar op rij kampioen - goed voor een stekje in derde klasse volgend jaar.

Maar bij Beerschot liep al heel wat jong talent rond. Hadden die ooit allemaal gebleven, wie weet hoe hoog had Den Beer dan wel niet kunnen raken ...

Doel: Braziliaanse furie!

In doel hebben we gekozen voor Luciano. Hij maakte jarenlang het mooie weer bij stamnummer 13 en heeft dan ook zijn plekje meer dan weten te verdienen.

Verdediging: Rode Duivels gevonden

In de verdediging kiezen we met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voor twee rasechte Rode Duivels op de backs. Weliswaar speelden beide coryfeeën vooral bij de jeugd van Beerschot, maar wat als ...

Centraal kiezen we dan weer voor Clement en Kagelmacher. Zeker die laatste leek daarna ook een leuke carrière in het buitenland te gaan maken en speelt momenteel bij 1860 München.

Middenveld: nog meer Duivels

Ook het middenveld is wel degelijk wat Rode Duivels-minded. Met Dembélé en Nainggolan krijgen we ook daar weer twee mensen in het rood over de vloer.

Zij krijgen een flinke Argentijnse connectie op hun brood. Hernan Losada en Gustavo Colman lieten verschillende jaren hun waarde blijken voor Beerschot. En dan is er nog Haagdoren, een van de betere flankspelers van zijn tijd.

Aanval: Cois!

Op (ons) papier staat natuurlijk François Sterchele in de spits. De betreurde aanvaller maakte ook voor Beerschot de nodige doelpunten. Ook nu nog missen we zijn branie en flair op onze voetbalvelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties