Elftal van de Eeuw: Bont allegaartje bij Gent

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 29 reacties
Elftal van de Eeuw: Bont allegaartje bij Gent
Foto: © Photonews

Belgische voetballers waren nooit zo hot als nu. Het is dan ook een leuk moment om een originele round-up te maken. We presenteren dagelijks het 'Elftal van de Eeuw' van de clubs die de grootste spelers over de vloer kregen.

Door Sander De Graeve

Vandaag bekijken we de recente geschiedenis van AA Gent, die het laatste seizoen heel wat extra glans kreeg. We beperken ons in dit team van deze eeuw tot elf spelers en er werden heel wat moeilijke keuzes gemaakt. Zit jouw favoriet er niet bij? Laat het ons weten in de comments.

Sels en Lombaerts achterin

In doel werd het een heel nipte strijd tussen Frédéric Herpoel en Matz Sels. We kiezen hierbij voor de jonge goalie die Gent mee aan de titel hielp. Hij speelde de laatste twee seizoenen op een hoog niveau. Ene Nicolas Lombaerts is de eerste breker voor de doelman.

Op de flanken kiezen we voor Dragutinovic en Rosales. De linksachter die later ook centraal ging spelen, schopte het uiteindelijk tot in de Primera Division. Ook Rosales ging die kant uit, hij speelt momenteel bij Malaga.

Op het middenveld beginnen we met een krijger die nooit opgaf, Bernd Thijs werd bij aankomst in no-time een publiekslieveling. Na zijn zware blessure is hij nu de rechterhand van Hein Vanhaezebrouck. Naast hem staat Randall Azofeifa, de patron van het middenveld van een poos terug.

Voor hen vinden we Danijel Milicevic. Met zijn indrukwekkende play-offs plaveide hij het pad naar de titel. Op links en rechts staan spelers die in Gent hun grootste doorbraak kenden. Met Mbark Boussoufa en Bryan Ruiz mochten heel wat teams jaloers zijn.

Helemaal vooraan kiezen we voor Laurent Depoitre en Ole Martin Arst. Depoitre was instrumentaal in de droom van vorig seizoen, Arst kende een korte doortocht, maar een meer pure killer zagen we in Gent niet meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties