De laatste loodjes wegen het zwaarst: de mogelijke tegenstanders van Club Brugge doorgelicht

De laatste loodjes wegen het zwaarst: de mogelijke tegenstanders van Club Brugge doorgelicht
Foto: © Photonews

Nog één horde scheidt Club Brugge van een avontuur in de Champions League. Maar die tegenstanders in de laatste voorronde zijn niet van de minsten. Wij stellen de mogelijke opponenten aan u voor.

Manchester United

Een droomaffiche zou het zijn: Rooney en co op het grasveld van Jan Breydel. Alleen is Louis van Gaal op jacht naar trofeeën. Zowel in de competitie als Europees loopt het de laatste jaren moeizaam. Met alle transfers van de voorbije zomer is de druk groot om die trofeeënkast aan te vullen.

Want behalve de Community Shield van 2013-2014, ogen de prestaties magertjes. De voorbije twee seizoenen strandden The Mancunians op de plaatsen 7 en 4 in de Premier League. Voor de laatste eindoverwinning in de Champions League moeten we ook al zeven jaar terug in de tijd: 2008.

Valencia

Deze tegenstander betekent maar één ding: Mathew Ryan is terug… maar dan wel in het Spaanse kamp. De club eindigde sinds 2009-2010 slechts één keer buiten de top 5 in La Liga. Ook vorig seizoen eindigden Los Che knap vierde, na Barcelona en de twee clubs uit Madrid.

Bovendien lopen er heel wat grote namen rond: Otamendi, Gayá, Piatti, Feghouli, Paco Alcácer en Alvaro Negredo, om er maar enkele te noemen. Ook Zakaria Bakkali speelt tegenwoordig in Mestella. Europees dateert het laatste succes uit 2003-2004, met winst in de Uefa Cup.

Bayer Leverkusen

Ook bij Leverkusen ‘schoon volk’ tussen de lijnen. Met als grootste smaakmaker vorig seizoen Karim Bellarabi, goed voor 12 doelpunten. In de Bundesliga eindigde Leverkusen vierde, na Bayern München, Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach.

Op Champions League-niveau zijn de Duitsers zeker niet de grootste vis. Al tekenden ze de voorbije twee seizoenen wel telkens present op het Kampioenenbal. De ploeg won ook één keer de Uefa Cup in het seizoen 1987-1988.

Sporting Club de Portugal & Shaktar

Sporting en Shaktar zijn op papier de meest haalbare tegenstanders voor Club. Vooral bij de Portugezen is het de laatste jaren allemaal wat minder. Voor de laatste van de 18 titels moeten we al terug naar het seizoen 2001-2002, al werd vorig jaar wel de beker binnengehaald.

Het gevaar komt bij de nummer drie uit de competitie vooral van de Algerijn Islam Slimani, die vorig seizoen twaalf keer de weg naar doel vond. Bij Sporting speelt één oude bekende: Bryan Ruiz, ex AA-Gent. Hij kwam over van het Engelse Fulham.

Bij Shaktar lopen er op dit moment nog tien Brazilianen rond, waaronder Bernard, de 22-jarige dribbelkont die we ook al op het WK aan het werk zagen. De ploeg is zeker niet te onderschatten, met vorig seizoen een tweede plaats, na Dynamo Kiev, als bewijs. Conclusie: stuk voor stuk zware kluiven voor blauw-zwart...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties