Topschutter STVV al maanden vast in Kameroen: "Iedereen machteloos"

Topschutter STVV al maanden vast in Kameroen: "Iedereen machteloos"
Foto: © Photonews

"Topschutter ook volgend seizoen bij STVV." We kondigden het drie maand geleden met veel trots aan. Maar: Hilaire Momi is nog niet van nut kunnen zijn voor de Limburgers dit seizoen. Het gevolg van een schrijnend visumverhaal.

De spits van STVV zit ondertussen al twee maanden vast in Kameroen. Door oorlog in zijn land (de Centraal Afrikaanse Republiek) kon hij er geen nieuwe arbeidskaart gaan halen, nodig om een visum te krijgen.

"We wisten dat het moeilijk zou worden, maar niet dat het zolang zou aanslepen. Volgens Buitenlandse Zaken is het dossier volledig. Alleen kan er blijkbaar niets worden beslist in Kameroen. Zelfs de gespecialiseerde firma die we erop zetten, staat machteloos", is manager van STVV Philippe Bormans helder in Sport/voetbalmagazine.

Doelpuntenmachine

Momi stond vorig seizoen 13 keer aan het kanon bij de Kanaries. Daarmee was hij goed voor een doelpunt om de 90 minuten bij de Truienaars en de Limburgers hadden hem dan ook een nieuw contract gegeven voor een seizoen, met een optie op nog een jaar extra.

Nu moet hij echter zijn conditie onderhouden in Kameroen: "Hij traint elke dag onder leiding van een personal coach, maar dat is nog iets anders dan bij een club natuurlijk", weet Bormans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties