Red Flames tanken vertrouwen richting EK-kwalificatie en rollen Polen helemaal op

Red Flames tanken vertrouwen richting EK-kwalificatie en rollen Polen helemaal op
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zitten in de laatste rechte lijn richting de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2017 in Nederland. Dinsdag wacht Bosnië-Herzegovina, vandaag was Polen de sparringspartner.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Bondscoach Serneels testte wat dingen uit met oog op de match tegen Bosnië-Herzegovina. Zo speelde Aline Zeler een helft vooraan en even achteraan, schoof Janice Cayman van rechtsachter naar tweede spits en kregen Philtjens, Deloose en nog enkele anderen minstens een helft speeltijd.

Lang was het echter niet spannend: al in minuut 2 tikte een Pools been een voorzet van Wullaert in eigen doel. De Flames oogden wat slordig voor de pauze, maar op het einde van de eerste helft kwamen er wél enkele snedige acties en knappe goals. Telkens Wullaert met de voorbereiding, Van Gorp en De Caigny hadden de 3-0 ruststand maar tegen de touwen te duwen.

Forfaitscore goed voor vertrouwen

Na de koffie ging België rustig op het elan door. Cayman zette haar door op de rechterflank, Van Gorp had opnieuw maar binnen te tikken. De forfaitcijfers werden volmaakt door Heleen Jaques, nadat de Polen een vrije trap niet wegkregen. 

Goed voor het vertrouwen dus, maar ook niet meteen een echte graadmeter met het oog op Bosnië-Herzegovina en later Servië. Al zijn dat geen tegenstanders die het niveau van Polen overstijgen. Dinsdag om 20.30 uur aan Den Dreef tegen Bosnië de eerste echte test. Tickets nog steeds beschikbaar aan 5 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties