J-F Gillet nog steeds blij met elke oproep: "Dat is omdat ik het verdien"

J-F Gillet nog steeds blij met elke oproep: "Dat is omdat ik het verdien"
Foto: © photonews

Velen vragen zich af waarom Jean-François Gillet elke keer weer bij de nationale ploeg zit. De doelman maakt voor eens en altijd komaf met de geruchten: "Nee, ik ben niet de clown van de groep."

"De bondscoach weet perfect wat hij aan me heeft. Begrijp me niet verkeerd: ik heb zeker geen garantie op die plek bij de selectie. Bij elke bekendmaking wacht ik zelf ook in spanning op dat telefoontje. Maar als hij me belt, dan ben ik ervan overtuigd dat ik het ook echt verdien", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De derde doelman is er niet bij omdat hij de grote sfeerroerganger is. "De bondscoach kiest voor mij omwille van mijn kwaliteiten op het veld. Als ik in de kleedkamer nog andere kwaliteiten heb, des te beter."

Ik ga door zolang de bondscoach me oproept

J-F Gillet

"Maar als ik geselecteerd word dan is dat als voetballer en niet als clown van de groep. In de wedstrijden die ik in doel stond voor België stelde ik trouwens nooit teleur. De sfeer is top en de resultaten zijn goed. Moeten we dan iets veranderen? Ik weet niet of dat een goed idee is. Ik ga door zolang de bondscoach me oproept.’

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties