Reactie Wat loopt er fout bij KV Mechelen? Mats Rits analyseert

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Wat loopt er fout bij KV Mechelen? Mats Rits analyseert
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er toch aan de hand met KV Mechelen? Voetballend was het tegen Westerlo allemaal nog wel in orde, maar tegen Genk was het toch te weinig. De Maneblussers blijven achter met 8 op 24. Play-off 1 is heel ver weg.

Door Robby Morren

"Die 8 op 24 is natuurlijk veel te weinig voor ons. En toch geven we elke wedstrijd alles tot de laatste minuut. Het bewijs was de goal die we helemaal op het einde nog scoorden tegen Genk. We moeten hier lessen uit trekken", stelt Mats Rits. Welke?

1. Wedstrijden afmaken

"We moeten leren om de wedstrijden in handen te nemen. Op het moment dat ons dat lukt, moeten we proberen om die matchen af te maken."

2. Efficiëntie

Het is juist dat KV Mechelen enkele doelrijpe kansen bij elkaar wist te voetballen, maar het kon pas scoren vanop de stip. "Die efficiëntie kan nog beter. Dat is iets dat met momenten komt en gaat. Hier moeten we hard aan blijven werken."

3. 17 tegengoals

KV Mechelen incasseerde in 8 wedstrijden maar liefst 17 tegendoelpunten. "We krijgen inderdaad te veel goals tegen. We zijn er nog geen enkele wedstrijd in geslaagd om de nul te houden. Ook hier moeten we aan werken, maar ik wil benadrukken dat dit niet de fout is van de verdedigers, maar van de ganse ploeg. We moeten met 11 verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties