Veel kritiek, maar Genk-bestuur leverde prima werk

Robby Morren
Robby Morren
| 35 reacties
Veel kritiek, maar Genk-bestuur leverde prima werk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Genk-bestuur oogstte de voorbije maanden heel wat kritiek. Sommige transfers lieten inderdaad wat lang op zich wachten en een extra spits werd niet gehaald, maar het gevoerde transferbeleid lijkt een schot in de roos.

Door Robby Morren

Een pak spelers trok de poort van de Cristal Arena achter zich dicht, wat ook heel wat geld in het laatje bracht. Enkel aan het vertrek van Mboyo hield Genk een financiële kater over. De verkoop van Milinkovic en Kara spekte de clubkas.

Om te beginnen werd Peter Maes gehaald, dé droomcoach voor zowat elke Genk-supporter. Hij gaf het nieuwe Genk mee vorm. Hij slaagde erin de orde in de kleedkamer te herstellen en de vechtlust in het team aan te wakkeren.

Ondanks het feit dat hij lang moest wachten op heel wat inkomende transfers, kende hij met Genk een goede competitiestart.

De inkomende transfers renderen onmiddellijk. Achterin doet Sebastien Dewaest het vertrek van Kara volledig vergeten. Hij kent bijzonder weinig aanpassingsproblemen en speelt sinds zijn komst bij Genk op zeer hoog niveau.

Op het middenveld is Yoni Buyens een nieuwe sterkhouder. Peter Maes zoekt nog naar de beste formatie en Buyens speelde al op de 8 en op de 6, maar het is al wel duidelijk dat hij een meerwaarde is voor dit Genk.

Leon Bailey mocht afgelopen weekend voor het eerst starten en liet onmiddellijk zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. De jonge Jamaicaan heeft alles om het nieuwste Genkse goudhaantje te worden.

Voorin verzet Igor de Camargo, een voorbeeldprof op en naast het veld, bergen werk. Hij is geen afwerker pur sang, maar weegt op een verdediging en zal zijn doelpuntjes meepikken. Bovendien heeft hij een positieve invloed in de kleedkamer.

Voor Neeskens Kebano telde Genk een flinke som neer, maar hij heeft alles om een belangrijke pion te worden in het elftal van Maes. Kebano zorgt voor de snelheid en de creativiteit waar Genk al geruime tijd behoefte aan had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties