Peter Maes legt uit: Daarom staat alles zo dicht bij elkaar in de JPL

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Peter Maes legt uit: Daarom staat alles zo dicht bij elkaar in de JPL
Foto: © SC

De Jupiler Pro League is razend spannend. Alles staat dicht op elkaar en een overwinning of nederlaag kan enkele plaatsen verschil betekenen. Wij gingen met Peter Maes op zoek naar de oorzaken.

Door Robby Morren

"Er zijn verschillende factoren die hierin meespelen", vertelt de coach van KRC Genk die tevens benadrukt dat het niveau van onze vaderlandse competitie niet is gezakt.

1. De formule

“Door de formule met play-offs wordt alles toch een stuk verplaatst naar de periode van maart tot mei.”

2. Belgisch is gegeerd

“Onze markt is momenteel hot in het buitenland. De betere spelers worden snel weggeplukt waardoor we telkens opnieuw moeten gaan bouwen en dat vraagt tijd. We kunnen onze beste spelers moeilijk hier houden.”

“Bijna niemand kan zeggen dat hij 3 jaar met quasi dezelfde ploeg aan het seizoen kan beginnen. Op die manier hebben wij ons succes bij Lokeren gehaald.”

3. 16 ploegen

“De formule van een competitie met 16 ploegen speelt een rol. Iedereen wil er heel graag bij zijn in play-off 1 en dat zorgt voor veel nervositeit.”

Toch is het niveau niet gedaald volgens Peter Maes. “Er is geen nivellering naar beneden toe. Onze topploegen hebben het overal moeilijk om een resultaat te spelen, op misschien AA Gent na. Maar die hebben ook een periode nodig gehad om zichzelf terug te vinden na de titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties