Daarom spreekt niemand in Genk nog over Kara Mbodj

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Daarom spreekt niemand in Genk nog over Kara Mbodj
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk incasseerde dit seizoen slechts 9 tegengoals. Daarmee behoren de Limburgers tot de beste van de klas en dat hebben ze voor een groot deel te danken aan Christian Kabasele en Sebastien Dewaest.

Door Robby Morren

Niemand die in Genk nog spreekt over de naar Anderlecht vertrokken Kara Mbodj. De reden? Sebastien Dewaest vult die positie fantastisch in. Hij vormt een ijzersterk duo centraal achterin met Christian Kabasele, wellicht het beste duo in België op dit moment.

In moeilijke momenten heeft Racing één heel grote troef achter de hand: een verdediging die staat als een huis en waarop de ploeg kan terugvallen. 

En dan speelt Kabasele nog tegen zijn voet

"We weten dat we op onze verdediging kunnen vertrouwen", vertelt Thomas Buffel aan onze redactie. "Kabasele speelt dan nog tegen zijn voet en toch loopt hij heel goed in positie. Ze zijn nu al heel goed op elkaar ingespeeld."

Ook assistent-coach Pierre Denier is vol lof over zijn verdedigers. "Zij waren tegen Waasland-Beveren opnieuw heel goed bij de les, zoals altijd de laatste weken. Zij spelen op een heel hoog niveau en kunnen onze ploeg op moeilijke momenten recht houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties