Dit zijn dé redenen waarom KV Oostende wel mag dromen van de titel

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 1 reacties
Dit zijn dé redenen waarom KV Oostende wel mag dromen van de titel
Foto: © Photonews

KV Oostende staat na vijftien speeldagen netjes aan de leiding van de Jupiler Pro League. Toch gelooft geen kat dat de troepen van Yves Vanderhaeghe ook kans maken op de titel. En net daarom roeien wij tegen de stroom in. KV Oostende wordt kampioen, want...

... KV Oostende staat nu ook aan de leiding

Dat is meteen de meest simpele reden van allemaal. De competitie wordt dan wel pas in play-off 1 beslist, maar er wordt wel degelijk gedroomd aan de kust. En dat mag als je na vijftien speeldagen boven de traditionele topclubs staat te pronken.

... KV Oostende kan zonder druk aan de slag

Het zijn overigens die traditionele topclubs die in maart, april en mei met een immense druk op de schouders voetballen. Het moet altijd bij RSC Anderlecht na een jaartje zonder, terwijl Club Brugge snakt naar een gouden plak. Dat is aan de kust wel eventjes anders.

... KV Oostende teert op jarenlange ervaring

Didier Ovono, David Rozehnal, Franck Berrier, Sébastien Siani, Joseph Akpala,... Stuk voor stuk voetballers die al hebben bewezen dat ze probleemloos tegen snelstromend water in kunnen zwemmen. En die ervaring kan op het einde van de rit heel belangrijk zijn.

... KV Oostende wint ook wanneer het niet draait

Met dank aan: de aanvallende weelde. Jongens als Fernando Canesin Matos of Gohi Bi Cyriac kunnen een wedstrijd met één flits beslissen. 't Weireldploegsje speelde de voorbije maanden ook wel eens een mindere wedstrijd, maar pakte wel telkens de drie punten. 

... KV Oostende heeft ook naar Zulte Waregem gekeken

En dan: last but not least. Enkele seizoenen geleden gaf niemand een cent voor de kansen van Essevee in play-off 1. De fusieclub sneuvelde pas op de laatste speeldag van de nacompetitie in het Astridpark van de latere landskampioen. Dromen zijn niet altijd bedrog...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties