"Gent betaalde anderhalf miljoen voor Kums, terwijl Anderlecht... Defour kocht"

Redactie
| 58 reacties
"Gent betaalde anderhalf miljoen voor Kums, terwijl Anderlecht... Defour kocht"
Foto: © Photonews

Het Gala van de Gouden Schoen mag worden afgelast en Sven Kums mag meteen met een glaasje champagne poseren voor de foto. Het blijft toch opmerkelijk dat de aanvoerder van KAA Gent zich helemaal heeft ontwikkeld.

Sven Kums behaalde zijn strepen bij onder meer Lierse SK, Zulte Waregem en KV Kortrijk. De middenvelder was telkens een voortrekker bij de betere middenmoter, maar ontpopte zich vorig seizoen tot (één van de) kampioenenmaker(s) van KAA Gent.

”Ik moet toegeven dat ik verrast was”, vertelt Jan Mulder in Het Laatste Nieuws. ”In zijn periode bij sc Heerenveen deed hij soms niet eens mee. Kums was een onopvallende pion in Nederland. Maar dat lag dus aan de club en niet aan de speler.”

Ik ergerde me destijds dood aan Lucas Biglia. Het is een kunst om meer te zien in een voetballer

Jan Mulder

En de Nederlandse analist geeft nog meer toe. ”Het is soms een kunst om meer te zien in een voetballer. Ik ergerde me destijds dood aan Lucas Biglia. Ik vond het hij het niveau van RSC Anderlecht naar beneden haalde. Maar ondertussen stond hij in een WK-finale.”

Sven Kums vs. Steven Defour

Marc Degryse steekt ter besluit nog een pluim op de hoed van Vanhaezebrouck. De coach haalde Kums toch met een idee naar de Arteveldestad. ”Gent betaalde anderhalf miljoen euro voor Kums, terwijl Anderlecht op dat moment zes miljoen euro betaalde voor Steven Defour…”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties