“Voetbal houdt jongeren van de straat in Molenbeek”

“Voetbal houdt jongeren van de straat in Molenbeek”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is meer dan RWDM in Molenbeek. Er is ook meer dan terrorisme in Molenbeek. Er is zelfs meer dan criminaliteit in Molenbeek. Meer dan voetbal? Dat lijkt dan weer een stapje te ver.

Jeunesse Molenbeek speelt momenteel met zijn jeugd op het complex Sippelberg. De ploeg heeft meer dan een sportieve missie. “We spreken met hen over discipline, dat ze niet op straat of in de metrostations mogen rondhangen”, zegt jeugdcoördinator Omar Tizguine in Sport/Voetbalmagazine.

Het gaat ver: een slecht rapport kan voor een plekje op de bank zorgen, wie gezien wordt op straat krijgt een straf binnen de club. Alles om de jongens op het rechte pad te houden. “Ze hebben nood aan een kader”, klinkt het.

Futsal Molenbeek

Midden in de velden van de Sippelberg staat ook een zaal, waarin gezaalvoetbald wordt. Midden in de moeilijke gemeente leven de mensen op bij Futsal Molenbeek, een Franstalige tweedeklasser. “De mensen hier komen liever kijken naar een wedstrijd zaalvoetbal, dan te betalen voor een ticketje bij RWDM of White Star.”

“We brengen gewoon jongeren samen om op een gezellige manier aan sport te doen”, klinkt het bij sportleraar Otamane. “Het is een manier om ze van de straat weg te houden, het vangt het gat op tussen school en gezinsleven. Minder tijd? Dat is ook minder tijd om stommiteiten uit te halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties