Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Laurent Depoitre

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Laurent Depoitre
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Nog een klein weekje geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums (of toch Milicevic?) met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder(s) het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Laurent Depoitre.

In het 'Debat van de Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? 

We kunnen nu al stellen dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen. Maar we willen toch ook nog die andere smaakmakers van onze vaderlandse competitie in de kijker zetten.

Er bestaat geen twijfel over: Laurent Depoitre heeft zijn plaats tussen die smaakmakers. De aanvaller van AA Gent kan terugblikken op een fantastisch 2015, waarin hij zichzelf naar ongekende hoogtes voetbalde.

Een spits waar iedere coach van droomt

Aan het begin van vorig seizoen haalde Gent met Depoitre een meer dan degelijke aanvaller in huis. Depoitre kwam transfervrij over van KV Oostende, waar hij het seizoen voordien goed was voor 7 doelpunten.

Bij de Buffalo’s presteerde de rijzige spits in zijn eerste seizoen meteen boven de verwachtingen: hij stak David Pollet voorbij in de pikorde en had met 13 goals een belangrijk aandeel in de Gentse titel.

Niet de beste Depoitre in de play-offs

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. In de play-offs moest Hein Vanhaezebrouck zijn targetman enkele wedstrijden missen omwille van een blessure. De beste Depoitre zagen we dan ook bezig tijdens het seizoen, niet in de meest beslissende fase van de competitie.

En net daarom zal Depoitre op het Gala van de Gouden Schoen wellicht de duimen moeten leggen voor één van zijn ploegmakkers. Sven Kums en Danijel Milicevic presteerden beiden op een hoog niveau in de play-offs én de groepsfase van de Champions League.

Terwijl Depoitre het dit seizoen net iets moeilijker heeft om iedere week tot de absolute uitblinkers te behoren. Toch moeten we er meteen aan toevoegen dat de aanvaller ook dit seizoen, zowel bij Gent als bij de Rode Duivels, liet zien dat hij het in zich heeft om een stap hogerop te zetten.

Wat brengt de toekomst?

Na afloop van volgend seizoen loopt het contract van Depoitre bij Gent af. Tot op heden wilde de spits niet bijtekenen, en Michel Louwagie wil hem komende zomer dan ook verkopen.

Tottenham Hotspur en Aston Villa toonden al voorzichtige belangstelling, maar het blijft afwachten om te weten waar Depoitre zijn carrière zal verderzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties