Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Sofiane Hanni

Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Sofiane Hanni
Foto: © Photonews

Nog een paar dagen geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Sofiane Hanni

In het 'Debat van de Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? 

We kunnen nu al stellen dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen, met om en bij de 60% van de stemmen. Maar we willen toch ook nog die andere smaakmakers van onze vaderlandse competitie in de kijker zetten.

Er bestaat geen twijfel over: Sofiane Hanni was misschien wel de leukste speler op de Belgische voetbalvelden anno 2015. Qua oogstrelendheid bijwijlen wel degelijk een 'Belgische Benzema'. 

Niemand was belangrijker

Toegegeven: Chevalier en Santini waren statistisch gezien erg belangrijk in 2014, maar werden op het Gala van de Gouden Schoen compleet over het hoofd gezien. Dat zou bij Sofiane Hanni wel eens hetzelfde kunnen zijn, vrezen we.

Maar toch kan je er allerminst naast: met 16 doelpunten én 6 assist was hij in maar liefst 22 doelpunten betrokken anno 2015. Daarmee houdt hij Sven Kums ver achter zich, net als alle andere spelers in België.

'Maar' Mechelen

Het grootste probleem voor Hanni? Hij schitterde de eerste maanden van dit jaar niet in een titelstrijd, maar in ... play-off 2 bij KV Mechelen. Een Malinwa dat zonder hem mogelijk doodsangsten zou beleven onderin het klassement, maar dat hij alleen ook dit seizoen vooralsnog niet in de top van de klassering heeft gekregen.

En zo zijn de heerlijke assists, leuke dribbels en knappe doelpunten al te vaak op zaterdagavond in Stadion na de obligate pauze gevallen. Dus minder coverage.

Toekomst?

Toch hebben ze in het buitenland ondertussen al lang gezien wat de jonge aanvallende middenvelder in zijn mars heeft. Zo was er al de aandacht van onder meer Bordeaux. In januari wil hij graag nog blijven, maar deze zomer houdt mogelijk niets of niemand hem Achter de Kazerne. Een nieuw transferrecord ligt in de Mechelse pijplijn.

Ook op internationaal niveau komen de beste jaren voor Hanni er mogelijk aan. Het WK in Rusland met Algerije binnen twee jaar? Eerst die eerste selectie binnenhalen natuurlijk, maar zeker niet onmogelijk! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties