Analyse Nog negen wedstrijden... en Preud'homme begint aan dé uitdaging van zijn leven

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 53 reacties
Nog negen wedstrijden... en Preud'homme begint aan dé uitdaging van zijn leven
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft nog negen wedstrijden om kruissnelheid te bereiken. Michel Preud'homme heeft nog negen wedstrijden om zijn beste elf op elkaar in te spelen. Maar voor de Luikenaar is het flesje halfvol.

"Je mag me een Belgische titel wensen voor 2016", aldus Vincent Mannaert. "Zonder te hoge blessurelast maakt Club Brugge dit seizoen meer kans op het kampioenschap", dixit Michel Preud'homme.

Het blauw-zwarte boot camp van de voorbije week stond in het teken van één zaak: Club Brugge na elf jaar eindelijk nog eens de titel bezorgen. Nog negen wedstrijden... en MPH begint aan dé uitdaging van zijn leven.

Lessen zijn getrokken, tijd om te oogsten

Alles en iedereen in en rond Olympia heeft de voorbije seizoenen één ding geleerd: er mag worden geklungeld tijdens de reguliere competitie, de knikkers worden pas in de play-offs verdeeld. 

En reken maar dat blauw-zwart in april en mei in topvorm zal zijn. Europa kan deze keer geen roet in het eten strooien, terwijl de Beker van België - maximum drie wedstrijden extra - het verschil niet zal maken. 

Ook de kern van Club ziet er anno 2016 gestoffeerder dan ooit uit. Alle posities zijn (minstens) dubbel bezet en met Ludovic Butelle trok blauw-zwart de vervanger voor Mathew Ryan aan, weliswaar met een zestal maanden vertraging.

Zonder Victor Vazquez pakt Club de titel niet? Het is een stok voor vele criticasters, maar eerlijk: de Catalaan won helemaal niets voor Club Brugge. Zo'n gemis zal het dus niet zijn.

MPH moet stilaan overwinnen...

"Ik kwam, zag en overwon", liet Julius Caesar ooit achter in onze geschiedenisboeken. Preud'homme is gekomen en heeft gezien, maar nu moet de Luikenaar stilaan overwinnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties