De momenten van onze redacteur: De boogschutter, een Bijbelse figuur en 'Komen Eten'

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Spanje, Brugge & Lyon
| 0 reacties
De momenten van onze redacteur: De boogschutter, een Bijbelse figuur en 'Komen Eten'
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. Vandaag de momenten van Sander De Graeve.

Mission Impossible, daarmee kan je mijn poging om minstens één moment van 2015 eruit te pikken waar AA Gent niets mee te maken heeft, vergelijken. Als Gent-watcher kon ik in 2015 niet om de Buffalo's heen. Ik heet tenslotte niet Tom Cruise.

Exodus 3:14-17

Op de Zevende Dag van 2015 zond God Moses Simon naar het Gentse stagekamp in Oliva Nova. Hij moest en zou het team van Hein Vanhaezebrouck de weg tonen van plaats twee in het klassement naar het land van melk en honing.

Even verder naar de Achtste Dag van 2015. Een collega van een krant zei: "Ik heb nog wat werk hier, laat je me weten hoe de training was?" Toen ik even later terugbelde vol superlatieven over 'die nieuwe', vroeg hij zich af of ik gedronken had.

Ook op de redactie was er scepsis. "Rustig, Sander, het is maar een training op stage." Toch, 'die nieuwe' deed dingen in een partijtje vijf tegen vijf die we nog maar zelden zagen. Eens terug in België ontplofte Simon meteen. De rest is geschiedenis.

'Komen Eten' in Brugge

Je mag zeggen wat je wil, in een interview met Brecht Dejaegere verveel je jezelf zelden of nooit. De Gentse middenvelder praat zoals hij speelt én viert. Spontaan, open, met lef en altijd met zijn familie en naasten in het achterhoofd.

Zo ook bij de dubbele confrontatie met Club Brugge op weg naar de titel. Voor de heenwedstrijd gaf een ontspannen Dejaegere al toe dat zijn oma zelden of nooit naar een wedstrijd durft kijken. "Ik ben zo bang dat je ne schup krijgt."

Schuppen krijgt Dejaegere aan de lopende band tegen Club, maar in misschien wel dé belangrijkste wedstrijd van play-off 1 zorgt hij met een goal mee voor de 2-3 uitzege van Gent. En nog verliest hij zijn familie niet uit het oog.

Na zijn doelpunt pakt hij immers uit met een opmerkelijk zegegebaar. "Ik was gisteren nog gaan eten bij familie. Het was zelfs een Club-fan die voor me kookte en hij is erin geslaagd om me niet te vergiftigen." Dejaegere ten voeten uit.

De boogschutter in Lyon (en daarbuiten)

2015 was ook hét jaar van Danijel Milicevic. Het zou ons, in tegenstelling tot de rest van de wereld, niet verbazen mocht hij wel héél dicht in de buurt komen op het Gala van de Gouden Schoen van woensdagavond.

Het was Milicevic die Gent met goals en assists de weg wees naar de titel in play-off 1. Het was ook Milicevic die in de Champions League half Europa verbaasde met zijn gouden baltoets. Drie goals en een assist op het Kampioenenbal, ga er maar tegenaan staan.

Hét summum was, naar mijn mening, de ingestudeerde vrije trap in Lyon, even later gevolgd door zijn assist voor de winning goal van Kalifa Coulibaly. Met zijn penseelstreek toonde hij aan Europa: "Wij doen ook mee."

Bekijk via deze link nog eens het allerbeste van Danijel Milicevic van 2015 door zíjn ogen. U zal het zich niet beklagen en, wie weet, volgt u woensdagavond toch met iets meer spanning de belangrijkste individuele prijs in onze competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties