Sels is de beste doelman van België!

Sander De Graeve Timothy Collard Johan Walckiers
Sander De Graeve, Timothy Collard en Johan Walckiers vanuit Lint
| 20 reacties
Sels is de beste doelman van België!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het Gala van de Gouden Schoen is Matz Sels bekroond als beste doelman van onze competitie. De keeper was één van de 'Grote vijf' van AA Gent die getipt werden als kanshebbers op de Gouden Schoen.

We geven het toe, de verkiezing van Matz Sels tot Doelman van het Jaar komt niet echt als een verrassing. Matz Sels maakte indruk in doel bij de Buffalo's en stuwde het team mee naar de eerste titel in de geschiedenis.

Trainingsbeest

Matz Sels is één van de grootste talenten in doel van de laatste jaren, maar kwam er niet enkel op talent. Je mag al zijn ex-trainers opbellen, ze zullen het allemaal beamen: Sels is een werkpaard. In zijn tijd bij Lierse én op de topsportschool bleef hij in de schaduw.

Nathan Goris leek in de wieg gelegd voor een glorierol bij Lierse, Sels bleef lang achter de huidige reservedoelman van Lierse, maar brak door op karakter. Anno 2016 is er geen vergelijk meer tussen de prestaties van beide goalies.

Geen kapsones

Sels laat de glitter en glamour doorgaans aan zich voorbij gaan. Zijn ploegmaats trokken naar Dubai, New York en Rome. Hij "ging misschien eens een dagje naar zee." De vriendin moest studeren, vandaar. Ook in zijn interviews hoor je nooit of zelden een valse noot. Geef hem een micro, en je zit safe.

Levensverzekering voor zijn defensie

De defensie van Gent kan zich geen betere doelman wensen. Om eerlijk te zijn, we moeten even graven om foutjes van Sels tegen te komen. De partij in eigen huis tegen Standard blijft een zeldzaam voorbeeld. Sels is één brok concentratie tussen de palen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties