Sven Kums, de man van les grands moments, is de verdiende Gouden Schoen van 2015

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Sven Kums, de man van les grands moments, is de verdiende Gouden Schoen van 2015
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over enkele uren weten we wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums met het muiltje aan de haal gaat. En dat vinden jullie, lezers, niet meer dan terecht.

In het 'Debat van de Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? We stelden vast dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus kwam, met om en bij de 60% van de stemmen.

"Kums op nummer 1, de rest van de top 3 of de top 5 is van geen tel", lazen we in de reacties. De Gentse aanvoerder stond er op de grote momenten en werd alsmaar beter in aanloop naar de Gouden Schoen.

Een cruciaal moment was uiteraard zijn eerste competitietreffer van vorig seizoen. Pas op speeldag 8 in de play-offs, maar wel dé opener in de titelmatch tegen Standard. Kums zette AA Gent op weg naar zijn eerste landstitel in de geschiedenis.

Het tweede deel van 2015 werd pas echt groots. Keer op keer geschitterd in de Champions League, in de eigen competitie met tien goals alomtegenwoordig en voor het eerst Rode Duivel als ultieme bekroning. De Gouden Schoen 2015 maakt het wonderjaar van Kums compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties