Wat iedereen al wist: Vanhaezebrouck is de beste coach van het land

Wat iedereen al wist: Vanhaezebrouck is de beste coach van het land
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck is op het 'Gala van de Gouden Schoen' uitgeroepen tot coach van het jaar. Geen verrassing gezien het boerenjaar van AA Gent. De 51-jarige Buffalo-coach loodste hen naar de eerste titel in het bestaan.

Vanhaezebrouck liet Gent niet enkel winnen, maar ook op een mooie manier spelen. Er was vooraf dan ook geen twijfel dat hij de prijs ging winnen. Naast prestaties in de competitie liet hij Gent ook swingen op het kampioenenbal. Van de beschikbare 120 punten behaalde hij er 86!

"Men heeft me gevraagd om snel te zijn, Terzake staat al te wachten op de gang. Oei, dat is een andere zender", kon er bij Vanhaezebrouck eerst nog een grapje af. "Respect voor mijn staf, voor Michel Louwagie, voor Ivan De Witte en voor mijn spelersgroep. Jullie zijn de besten waar ik ooit mee gewerkt heb."

"We can be heroes for one day", citeerde Vanhaezebrouck de betreurde David Bowie. "Vandaag kunnen jullie vieren, is het voor één van mijn spelers een hoogdag. Maar morgen moeten we alweer werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties