LA Galaxy komt met belangrijke doorbraak in transferdossier Van Damme

Cédric De Volder Jordan Horwood
Cédric De Volder en Jordan Horwood
| 8 reacties
LA Galaxy komt met belangrijke doorbraak in transferdossier Van Damme
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme staat opnieuw een stapje dichter bij een transfer naar LA Galaxy. De Amerikanen kunnen de voormalige Rode Duivel namelijk een extra mooi loon bieden.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat de teams in de Major League Soccer (de Amerikaanse voetbalcompetitie, nvdr.) met een loonplafond werken. Bovendien zijn er slechts drie spelers per team die meer dan 390.000 euro per jaar mogen verdienen. 

En jawel, LA Galaxy heeft al drie spelers met een zogenaamd ongelimiteerd loon. Maar onze redactie is te weten gekomen dat de club uit Los Angeles daar een mouw kan aan passen. 

Van Damme gaat meer dan Amerikaans loonplafond verdienen

We besparen jullie de technische uitleg, maar LA Galaxy mag dankzij de TAM (Targeted Allocation Money, nvdr.) een vierde speler aantrekken met een hoger salaris. In ruil daarvoor krijgen de Colorado Rapids een twaalfde plaats op de Superdraft, het Amerikaanse transfersysteem.

In het Nederlands: Van Damme zal een rianter contract kunnen tekenen in Los Angeles. De aanvoerder van Standard gaf zelf al aan open te staan voor een Amerikaans avontuur. Een akkoord is dan ook niet meer veraf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties