De Decker spreekt over pensioen en hét grote doel: "Ik wil met Antwerp naar eerste klasse"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
De Decker spreekt over pensioen en hét grote doel: "Ik wil met Antwerp naar eerste klasse"
Foto: © photonews

Royal Antwerp FC is dé te kloppen ploeg in de Proximus League. The Great Old prijkt aan de leiding in tweede klasse en kan dus wel enkele ervaren rotten gebruiken. Één van hen is Wim De Decker. Hij voelt zich op zijn 33e nog steeds prima en wil nog een allerlaatste keer terug naar eerste klasse.

“Ik heb een paar jaar geleden een belangrijke keuze gemaakt”, vertelt De Decker in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik was (en ben nog steeds) ambitieus en wilde niet zomaar ergens gaan uitbollen. Neen, ik wilde ook in de herfst van mijn carrière nog ergens deel van uitmaken.”

"Hét doel met dit Antwerp is promoveren" - Wim De Decker

“En vanaf mijn eerste werkdag bij Antwerp heb ik één doel voor ogen: met deze club promoveren naar eerste klasse. Dat ik af en toe niet in de ploeg sta, dat moet ik er dan maar bijnemen. Hét doel is promoveren. Ik kan me perfect neerleggen bij de beslissingen van de trainer.”

“Weet je, ik ben geen jonkie meer, hé. Als jonge kerel zit je als het ware in een cocon en ben je vooral met jezelf bezig. In dat opzicht en in mijn geval, ik word bijna 34, is dat toch dag en nacht verschil met een speler van pakweg 22. Je kijkt anders naar het spelletje en je denkt veel vaker mee met de trainer en met de club.”

"Ik ben het voetbal nog niet beu. Maar hoe lang ik nog doorga, is moeilijk te zeggen"

Wim De Decker

Hoe lang hij nog wil doorgaan als prof, weet De Decker op dit moment nog niet. “Fysiek voel ik me nog prima. Mijn fysieke testen waren goed en ik merk dat ik op training nog steeds mee kan met die jonge veulens.”

"Timmy Simons? Die speelt nog steeds op het hoogste niveau, hé"

Wim De Decker

“Maar wanneer ik mijn schoenen aan de haak zal hangen? Dat is iets dat ik jaar per jaar zal moeten bekijken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar ik ben het voetbal nog niet beu. Ik speel hier bij Antwerp écht nog voor iets, dat doet veel. Op die manier voel ik me ook op mentaal vlak nog zeer fris.”

Timmy Simons is 39… “Dat klopt. (lacht) Maar Timmy speelt nog steeds op het hoogste niveau, hé. Of ik ook zo lang zal doorgaan? Dat weet ik niet. Ik kan tot dusver al terugblikken op een fantastische carrière en de toekomst zal uitwijzen hoe lang die carrière nog zal duren”, besluit De Decker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties